Петък,

Йордан Цонев: За две години няма довършена реформа

От: Редактори, кадър бТВ -
A
A
A

От лош инвестиционен климат и от липсата на довършване на която и да е реформа от управляващите у нас се оплака пред бТВ депутатът от ДПС Йордан Цонев. В предаването „Лице в лице“ Цонев описа като много сериозен въпроса с даването на българско гражданство. Депутатът от ДПС оглавява парламентарна комисия, която се занимава с проблема.

Инвестиционният климат е много лош и управляващите не правят нищо, за да го подобрят, отбеляза Йордан Цонев.

„Сега вървим към избори с едно политическо безвремие, видяхте какво стана със закона за горивата – отлага се с 6 месеца. Всеки закон, който може да направи реформа или да породи  спор между различни групи в обществото, аз прогнозирам, че ще бъде отлаган, защото до изборите управляващите трябва да имат спокойствие. Тази цена за това политическо време я плаща България Имаме нужда от сериозни реформи, които ще доведат и да сериозен инвестиционен ръст”, обясни Цонев.

По думите му за две години откакто управлява тази коалиция няма довършена нито една реформа. 

„Въпросът с българско гражданство е твърде сериозен, за да го подминем с лека ръка. Това е имиджов проблем за България. Европейските институции сериозно ни атакуват, оказа се че има твърде много хора, които са криминално проявени и са получили гражданство”, каза още Йордан Цонев.

Още през март ДПС поиска създаване на временна анкетна комисия, когато се появиха сигнали, че има търговия с българско гражданство, само че тогава ГЕРБ и националистите не откликнаха на нашето искане, поясни той. По думите му едва след като арестите по темата и след сигналите отвън, искането е било прието и е създадена тази комисия.

„Целите на комисията не се припокриват с тези на следствието и прокуратурата. Трябва да направим анализ защо това се е случило. Ако има дупки в законодателството, трябва да кажем какво да се промени. Ние присъди няма да издаваме”, подчерта Цонев.

„Макар че сме тежки опоненти с ВМРО, съм на мнение, че в случая не може да се обвинява политическа партия – това означава да обвиниш и хората, които гласуват за нея. Отговорност трябва да понесат длъжностните лица, друг е въпросът кой ги е назначил”, отбеляза още депутатът от ДПС.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички