Янев иска забрана на Атака

Янев иска забрана на Атака | StandartNews.com

София. РЗС ще сезира Конституционния съд с искане за забрана на Атака, обявиха от партията днес. Яне Янев обвинява националистическата формация в умишлени действия, целящи нарушаване на етническия и религиозен мир в страната.

Според него Волен Сидеров създава и финансира паравоенни отряди, които "се стремят да постигнат целите си чрез насилие". Партията на Янев разполага с достатъчно доказателства за твърденията си, които ще представи на Конституционния съд до седмица.

От РЗС уточняват, че лидерът на Атака и негови съпартийци са нарушили многократно и Наказателния кодекс със свои действия. Янев отправи и искане на делото да присъстват и международни наблюдатели, които да дадат свои независими становища по казуса.

Преди дни РЗС призова и за освидетелстване на Сидеров и пращането му в психиатрия. От ДСБ пък поискаха главния прокурор Сотир Цацаров да свали имунитета на лидера на Атака заради хулиганско поведение, заплашващо обществения ред в страната. В интернет подписка със същото искане вече е парафирана от над 20 000 българи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай