Неделя,

Янев с тревожна прогноза за мигрантите у нас

От: Редактор -
Янев с тревожна прогноза за мигрантите у нас
A
A
A

Ситуацията с мигрантите има потенциал да стане сериозна.

Това е въпрос на анализ и следене на обстановката преди всичко на това какво се случва в момента в Афганистан, защото ситуацията там от гледна точка на сигурността се изостря и е с потенциал да предизвика много сериозна миграционна вълна. Не можем да предвидим в каква посока ще бъде, но в един момент тя ще се почувства и на европейските граници

Това заяви служебният премиер Стефан Янев в Банско.

„Мерките, които трябва да се вземат, са очевидните – по-добра охрана и там, където се появи такъв натиск, да има възможност да се реагира адекватно, хората да бъдат настанявани или при необходимост - да бъдат връщани в рамките на съществуващите механизми”, каза още той.

Янев обяви също, че заедно с областния управител на Банско са обсъдили и състоянието в цялата област по отношение на пожарите. „В региона няма сериозни проблеми. Единственият проблем на територията на страната е този, който имаме в момента в землището в Югово, където ситуацията е овладяна. Надяваме се утре пожарът да бъде напълно овладян. В това отношение обстановката е относително спокойна”, посочи той.

 

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички