Янев говори за корупцията с посланици

срещна с тези на Белгия и Нидерландия

Янев говори за корупцията с посланици | StandartNews.com

Служебният премиер Стефан Янев проведе среща с посланика на Кралство Белгия Фредерик Мьорис и с посланика на Кралство Нидерландия Беа тен Тъшър, съобщиха от правителствената пресслужба.

По време на разговора премиерът Янев подчерта, че държавите от Бенелюкс са важни наши партньори и съюзници в Европейския съюз и НАТО.

Българският министър-председател обърна внимание, че ключов приоритет на служебното правителство е именно да отстоява върховенството на закона, като управлява открито, прозрачно и в съответствие с правилата.

Българският премиер подчерта, че върховенството на закона и бизнес климатът са пряко свързани и в това отношение е много важно да се създаде подходяща среда за ефективно икономическо развитие.

Основна задача на служебния кабинет е да даде пример, че процесите в България може да се случват по правилен начин, така че да се върне надеждата на хората за по-добър живот.

Министър-председателят открои необходимостта от създаването на конкретен механизъм за измерване и следене на напредъка в преговорите между България и Северна Македония в изпълнение на договорените ангажименти между двете държави.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай