Войната се разгаря. Човек на Кирил Петков чегърта ИТН

Настимир Ананиев скочи на Гроздан Караджов, отписа ИТН от парламента

Войната се разгаря. Човек на Кирил Петков чегърта ИТН | StandartNews.com

Войната във властта се разгаря все повече. Верният на Кирил Пеков депутат Настимир Ананиев реши да изчегъртва ИТН.

Няма политическа формация, която да не си прави сметка, какво ще се случи при нови избори. Добрата новина е, че няма да влезе ИТН. Социологията, която аз имам, така казва, заяви председателят на парламентарната Комисия по регионално развитие Настимир Ананиев по бТВ.

„Въпросът е дали ще има мнозинство, което да се справи с всички кризи. Дали сега ще има правителство на малцинството ще се реши в НС. Може пък да има и правителство на мнозинството. Зависи дали ще имаме още 12 души“, каза той.

"Моят призив е към всички депутати, които биха подкрепили това, което ние правим – това е битка с корупцията, битка за България, битка с кризите“, обърна се и Ананиев към народните представители. По-рано днес и премиерът Петков излезе с видеообръщение към депутатите, за да ги прикани да му осигурят парламентарно мнозинство.

Досущ като Петков и Настимир Ананиев обяви, че народните представители трябва да решат дали партията е по-важна или държавата.

„В ИТН има много хора, които отидоха там, защото очакваха промяна, но видяха, че тя не може да се случи. Има депутати, които биха подкрепили политиките ни“, смята той.

„Говорил съм с депутати, които ми казаха, че ни харесват, харесват какво правим и биха подкрепили наши инициативи“, каза той и уточни, че става въпрос именно за депутати от ИТН.

Помолен да коментира скандала с регионалното министерство и парите за пътища, Ананиев заяви: „В един момент трябва да избираш на пенсионерите ли да помогнеш или на строителния бранш. Някой е разписвал договори на килограм и сега се искат пари. Как се подписват договори, без да има обезпечение?“.

„Ние не фалираме строителния бизнес, а искаме да сме коректни към парите на данъкоплатците. Не може да ги даваме с лека ръка, когато някой е направил някоя далавера“, каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай