Военните на преговори с партиите за още 77 млн. лв.

Военните на преговори с партиите за още 77 млн. лв. | StandartNews.com

София. Цялото политическо ръководство на Министерството на отбраната е впрегнато да води преговори с политическите сили за увеличение на бюджета на ведомството за следващата година с още 77 милиона лева. Според приетия на първо четене Бюджет 2015 г. на Министерството на отбраната са отредени 954 589 000 лева.

Вчера в Народното събрание на разговори бяха дошли зам.-министрите Орхан Исмаилов и Десислава Йосифова. Те се срещнаха с групата на Реформаторския блок. И заявиха, че са получили подкрепа. Самият министър Николай Ненчев пък е получил рамо за увеличението от "Патриотичния фронт". Срещи ще има с всички партии, поясни той. По думите на Исмаилов, ако допълнителните средства не бъдат осигурени, ще се наложат съкращения.

Министър Ненчев успокои обаче, че няма да се реже още бройката на Българската армия, за което той припомни, че е положил и подписа си в коалиционното споразумение наравно с премиера Бойко Борисов. По думите му ще се намали броя на администрацията, която по негови наблюдения била раздута. От изказването му обаче не стана ясно дали става въпрос за съкращаването само на цивилни служители или и на такива под пагон, работещи във "Военна полиция" и "Военна информация", ВМА, гвардейци или заетите във висшите военни училища. На уточняващ въпрос Ненчев заяви, че на армията й трябват офицери.

Той предложи средствата от наеми и продажби на имоти на ведомството на остават в бюджета на Министерството на отбраната, за да се попълни дупката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай