ВМРО-Русе скочи на Кирил Петков заради път убиец

Призовава народните представители от „Продължаваме промяната“, избрани от 19 МИР – Русе, да подадат оставка

ВМРО-Русе скочи на Кирил Петков заради път убиец | StandartNews.com

ВМРО – Русе призовава народните представители от „Продължаваме промяната“, избрани от 19 МИР – Русе, да подадат оставка!

С такава позиция излиза областното ръководство на ВМРО – Русе във връзка със спирането на готовата процедура за изграждане на така дълго чаканата автомагистрала Русе – Велико Търново. Мотивите за ревизия на процедурите и проверка на договорите са несъстоятелни, тъй като всичко това е преминало през десетки проверки и процедури по Закона за обществените поръчки. Това е поредното реваншистко и напълно лишено от управленческа логика решение на кабинета на Кирил Петков, което излага на риск живота на стотиците хиляди хора от региона, които пътуват по опасни и непригодени за натоварения трафик пътища ежедневно, обяви ВМРО.

Припомняме, че по подобен нелеп начин в началото на мандата на ПП беше спрян и строежът на АМ „Струма“, чието завършване можеше да спаси почти ежедневните жертви в Кресненското дефиле, допълниха от партията.

В позицията на партията на казва още: „Министърът на транспорта Николай Събев обещаваше още мостове над Дунав и какви ли още не пътни екстри на съгражданите си в Русе, а сега позорно мълчи.”.

Областното ръководство на ВМРО – Русе призовава народните представители от „Продължаваме промяната“, избраните от 19 МИР – Русе – Димитър Недялков, Калин Иванов и Рена Стефанова, да подадат оставките си, защото изграждаха своите кампании, обещавайки на русенци благоденствие и сочейки като приоритет изграждането на АМ Русе – В. Търново.

Ето пълния текст на позицията на ВМРО – Русе:

ПОЗИЦИЯ НА ОБЛАСТНОТО РЪКОВОДСТВО НА ВМРО – РУСЕ

Спирането на готовата процедура за изграждане на първите два лота на магистралата Русе – Велико Търново, десетилетия чакана от русенци, е предателство към надеждите и доверието на избирателите.

Изявлението на министър-председателя в оставка Кирил Петков в подкрепа на това решение подчертава пълното и непростимо неглижиране на проблемите в този рисков пътен участък. Пределно ясно е, че направените заявки за изграждане на нови мостове и тунели за облекчаване на трафика няма да бъдат реализирани. На този фон спирането на вече готова процедура за разрешаване на дългогодишните проблеми по това трасе оставя открита вероятността пътните инциденти с човешки жертви в този участък да продължават.  Изграждането на магистралата е и залог за икономическото развитие на целия регион. Без нея, а и другите възлови инфраструктурни обекти, Северна България ще продължи изоставането си спрямо Южна, а хората ще продължат да бягат в търсене на работа и по-добър живот.

ВМРО – Русе призовава народните представители от „Продължаваме промяната“, избраните от 19 МИР – Русе, Димитър Недялков, Калин Иванов и Рена Стефанова, които също сочеха като приоритет изграждането на тоя обект, да изберат дали са верни на обещанията си към русенци или на неадекватния си партиен лидер. Ако е първото, призоваваме ги да напуснат парламентарната група в знак на солидарност с възмущението на нашите съграждани.

Партии има много, #Русе е един!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай