Вицепрезидентът обеща помилвания

Имало спад на молбите на затворниците, твърди Маргарита Попова

Вицепрезидентът обеща помилвания | StandartNews.com


София. Ще има помилвания, който заслужава, според нашата преценка и нашите критерии, така че - нека да пишат лишените от свобода, сигурно ще има още помилвания. Това заяви в к.к. „Албена” вицепрезидентът Маргарита Попова, предаде Фокус.

По думите й в момента има спад на молбите за помилвания и няма такава силна вълна от хора, които пишат, но това, което прави впечатление е, че молбите и сигналите у нас за помилване стават все по-смислени.

„Стават повече молбите за помилване, в които хората отправят наистина конкретна молба за помилване, без да бъркат другите институции, и аз си мисля, че тук председателят на Комисията за помилвания и въобще президентската институция, допринесохме, за да разберат хората какво точно представлява помилването като институт, кога може да бъде получено то и при какви условия. Това е много хубаво, хората трябва да бъдат образовани и никога да не губят надежда”, обясни Попова.

Междувременно стана ясно, че  Попова е поканила студенти по право и публична администрация да се включат в стажантска програма към президентската институция. Стажантите ще работят към Комисията по помилванията към президентството, но според Попова стажът няма да се ограничи само в наказателно право.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Цецо
Коментирай