Вице на Петков гори за бежанците. Пада ли имунитет?

Депутати се тревожат за Калина Константинова

Вице на Петков гори за бежанците. Пада ли имунитет? | StandartNews.com

Вицепремиерът без портфейл в кабинета на Кирил Петков Калина Константинова може да има сериозни проблеми с правосъдието. Това коментираха депутати в парламента ден, след като вътрешният министър Иван Демерджиев направи разкритие за парите за украински бежанци. Константинова отговаряше именно за политиките, свързани с бежанците.

ВИЖ ОЩЕ: Маските падат!Демерджиев с разкритие за машинации на кабинета "Петков"

Пред журналисти в кулоарите на парламента Демерджиев заяви, че е подал сигнал за потенциални злоупотреби за помощите за Украйна.

"Ръководител съм на националния оперативен щаб. Мисля, че регулирахме добре тази дейност. Направи ми впечатление, че за един период от редовния кабинет са похарчени 150 млн. лв., докато за същия период служебното  правителство е похарчило 43 млн. лв. Това предизвика проверка от националния щаб и от министерството на туризма. За съжаление бяха установени множество пропуски и нарушения, включително и на изисквания за нормативни актове, касаещи опасност да се върнат европейски средства", обяви Демерджиев.

Подготвя се искане за имунитета на Константинова, тревожеха се днес депутати от ПП-ДБ. В момента Калина Константинова е зам.-председател на ПГ на ПП-ДБ.

Периодът, който се сравнява са 5 месеца. Демерджиев каза още, че над 43% от средствата са изплатени на 24 физически лица, които са посочени като лица за контакт на 45 дружества.

"Това е странно, поражда много въпроси Наред с това над 53 млн. са изплатени по протоколи, които не е ясно кого подпомагат", каза министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай