Неделя,

Вежди Рашидов и Менда Стоянова инспектираха операта в Пловдив

От: Администратор -
A
A
A

Министърът на културата Вежди Рашидов и председателят на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Менда Стоянова инспектираха концертната зала в сградата на Държавната опера в гр. Пловдив, която се намира на площад „Централен" № 1.

В инспекцията взеха участие директорът на Държавна опера – Пловдив, Нина Найденова, ръководството на института, както и главният секретар на Министерството на културата Стоян Стоянов.

Сградата се нуждае от спешна реконструкция - разширяване, ремонт и увеличаване на функционалните възможности. Залите и помещенията сега са в окаяно състояние. Има предписание от контролните органи, съгласно което в началото на месец декември т. г. сградата трябва да бъде затворена.

Още този понеделник министър Рашидов ще изпрати екип от специалисти, които да направят техническа експертиза с предложение за възможностите за реконструкция и ремонт на сградата на Концертната зала. След това ще бъде поръчано изработването на проекта.

Вежди Рашидов и Менда Стоянова заедно ще търсят възможност за финансиране на належащия ремонт на Пловдивската опера, стана ясно днес по време на инспекцията.

След огледа на сградата на Държавната опера в Пловдив министърът на културата Вежди Рашидов, председателката на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Менда Стоянова и представителите на Министерството се срещнаха в сградата на общината с кмета на града Иван Тотев /ПП ГЕРБ/.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички