Весела Лечева каза остава ли редовен министър

По думите ѝ тревожен факт е петото място на БСП на изборите

Весела Лечева каза остава ли редовен министър | StandartNews.com

Приех поканата на президента като член на БСП, но ще отклоня такава за редовен министър от ГЕРБ. Tова каза служебният министър на спорта Весела Лечева за "Денят на живо".

По думите ѝ тревожен факт е петото място на БСП на изборите. "Партията трайно играе второстепенна роля. Това говори много лошо за ръководството, то не успя да разбере какво иска българският избирател. Оценката я дадоха българските граждани. Те нямат доверие на сегашното ръководство на БСП, то изглежда самодоволно. Няма анализ за резултатите от изборите, виновни също няма. Това е безотговорно отношение. Винаги съм се борила за това тази партия да управлява държавата", заяви тя. 

Според нея зимните спортове трябва да се развиват у нас и Витоша да стане притегателна сила за софиянци. "Българските граждани трябва да имат възможност да спортуват активно там, като се ограничат безконтролните строежи за сметка на спортните съоръжения. Няма как такива, строени през 50-те и 80-те години, още да стоят. Природата трябва да бъде защитена - по-добре да се качват в планината с въжени линии, а не с коли и автобуси", посочи Лечева. И допълни, че има всеобщо желание да се изгради модерно спортно съоръжение в Борисовата градина.

"Teпърва предстои издаване на разрешения за строеж. Ако има наложителност да се секат дървета, трябва да се засадят три пъти повече", категорична е тя.

Министърът смята, че в НС има конструктирвен тон, който е в унисон с очакванията на българските граждани. "Хората трябва да чувстват, че има работещо правителство, защото е трудно да работи служебен кабинет да работи без него, в една парламентарна република. Твърдо се надявам, че ще има служебно правителство със солидно мнозинство в дългосрочна перспектива. Ще работим до съставяне на редовно правителство, като сме максимално отговорни и ефективни. Работим с бързи темпове, в открит диалог със спортните асоциации", коментира Лечева. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай