Велислава Кръстева: Тефлоновото покритие на ГЕРБ се изтърква

Нужна ни е истинска етническа толерантност, а не реверна, каза народният представител от ДПС

Велислава Кръстева: Тефлоновото покритие на ГЕРБ се изтърква | StandartNews.com

Тефлоновото покритие на ГЕРБ се изтърква. Това заяви народният представител от ДПС Велислава Кръстева в Канал 3.

Тя припомни, че американските политолози са въвели понятието "тефлонов политик" за Роналд Рейгън, защото винаги излизал чист от скандалите. И обясни, че ако първите два кабинета на Бойко Борисов са успявали да прехвърлят вината за всеки проблем върху някой друг и да остават едва ли не неопетнени от скандалите, сега не е така.

Когато тефлоновото покритие се нарани, петната от храна, мазните петна остават и се виждат, каза Кръстева.

Тя подчерта, че демокрацията в България е в опасност. Проявленията на рисковете пред демокрацията са твърде много, за да бъдат заметени под килима, каза Велислава Кръстева.

Според нея примерите са много като последният е от изминалата седмица. И той е дебатът в парламента по предложения от лидера на ДПС Мустафа Карадайъ Законопроект за изменение и допълнение на Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица. Искахме да се завърши кръгът от лица, които трябва да получат справедливост за това, което са претърпели по време на тоталитарния режим, каза Кръстева. И допълни:

"Много грозни думи се чуха по време на дебата от радикалисти и националисти. От името на ПГ на ГЕРБ председателят на Комисията по правата на човека Красимир Велчев направи много силно ксенофобско изказване. Изключи цяла група от българското общество - българските мюсюлмани и турци". "Велчев каза държавата няма да се грижи за тях, те са ваш проблем, вие се оправяйте", възмути се Велислава Кръстева. Тя поиска от лидерите на ГЕРБ категорична оценка за думите и поведението на Велчев. И заяви: "На България е нужен истински действащ патриотизъм, а не реверен. Нужна й е истинска етническа толерантност, а не реверна!"

Според Велислава Кръстева всички удобно четат редовете посветени на Русия в доклада за сигурността, но също така удобно не четат 5 реда по-надолу, че заплаха за националната сигурност са националистическите формации. "Политиката на двойните аршини е най-големият майсторлък на ГЕРБ. Изтрива се тефлоновото покритие", каза Велислава Кръстева.

Тя съобщи, че в първата половина на 2018 г. България ще бъде домакин на срещата на върха на АЛСЕ. Една от темите, които ще поставим, ще е България и Балканите - зона свободна от национализми и радикализми, заключи Велислава Кръстева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай