Василев подписа с ЕБВР, банката ще ни помага за реформите

Президентът на Европейската банка за възстановяване и развитие е на посещение у нас

Василев подписа с ЕБВР, банката ще ни помага за реформите | StandartNews.com

Вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев и президентът на Европейската банка за възстановяване и развитие Одил Рено-Басо подписаха Меморандум за разбирателство.

С него международната финансова институция ще подпомогне българското правителство в провеждането на структурни реформи и в реализацията на проекти, финансирани от фондове на ЕС през програмния период 2021 – 2027 г. ЕБВР ще окаже подкрепа и за проекти в енергийния сектор, включени в българския План за възстановяване и устойчивост.

Той включва 6,3 млрд. евро под формата на безвъзмездни средства от ЕС. В него са заложени проекти и реформи в ключови области като здравеопазване, образование, транспортна свързаност, енергетика, дигитализация и бизнес среда.

Президентът на Европейската банка за възстановяване и развитие е на посещение у нас

По време на подписването присъстваше и министър-председателят Кирил Петков, който подчерта, че България има един много добър работещ План за възстановяване и устойчивост, чрез който ще бъде подпомогнато провеждането на редица реформи в страната ни.

Премиерът изтъкна, че експертизата и опитът на специалистите от Европейската банка за възстановяване и развитие ще бъдат от изключителна полза на българското правителство за подобряване на качеството на проектите.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай