Уволниха шефа на горите

Заради дюните Нона гони директора на РИОСВ в Бургас

Уволниха шефа на горите   | StandartNews.com

София. Шефът на Изпълнителната агенция по горите Бисер Дачев ще бъде освободен от поста си. Това потвърди земеделският министър Мирослав Найденов след среща с еко организации при премиера за скандала с дюните край Несебър. На нея присъстваха и министрите Лиляна Павлова и Нона Караджова.

Уволнението на Дачев беше потвърдено само няколко часа, след като Бойко Борисов заяви, че най-вероятно ще го отстрани заради скандалната сделка. С поста си ще се раздели и шефът на РИОСВ в Бургас - Бойчо Георгиев. За да не бъде възстановен от съда на работа след два месеца обаче, няма да бързаме, а ще изпипаме нещата, каза екоминистърът Нона Караджова.

Освен уволненията, управляващите обявиха отново и какви законови промени ще предприемат, за да няма втори "Дюнигейт". Най-важната ще залегне в Закона за черноморското крайбрежие. В нея ще се заложи пълната забрана на строителство върху дюни независимо дали са частна или държавна собственост - не само в зона А, но и в зона Б, обясни Лиляна Павлова. Освен това ще се забрани на защитените терени да се сменя предназначението.

В изпълнение на премиерска поръка министрите заявиха, че ще се създаде и анкетна комисия в парламента. Тя ще прегледа всички сделки с държавна и общинска собтвеност от 2003 г. досега


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай