Удариха контра на "донос-бонус". Колко остават плащанията в брой

Гласуват на второ четене Законопроект за изменение и допълнение на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс

Удариха контра на "донос-бонус". Колко остават плащанията в брой | StandartNews.com

Народните представители от Комисията по бюджет и финанси гласуват на второ четене Законопроект за изменение и допълнение на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

След проведеното гласуване до този момент депутатите отхвърлиха предложението за въвеждане на финансов стимул за лицата, които подадат информация, съдържаща конкретни факти и обстоятелства, които не са били известни на органите по приходите и водят до установяване и събиране на допълнителни задължения за данъци, задължителни осигурителни вноски и лихвите върху тях във връзка с укрити и/или недекларирани облагаеми сделки, доходи, печалби и имущества на обща стойност над 100 000 лв. Предложението беше размерът на възнаграждението за лицата да е 10% от събраните от НАП и/или Агенция „Митници“ допълнителни приходи за бюджета като това предложение стана популярно като “донос-бонус”.

Народните представители отхвърлиха и предложението за намаляване на прага на сумите, допустими за извършване на разплащания в брой от 10 000 на 5000 лв., както и въвеждането на изискване работодателите от ресторантьорския сектор, които предлагат услуги в заведения, категоризирани с две, три, четири или пет звезди, да изплащат възнагражденията на работниците и служителите си задължително по банков път.

По предложение на депутата от ГЕРБ-СДС Делян Добрев в Закона за опазване на земеделските земи се направиха изменения, според които фотоволтаици ще могат да се слагат на най-ниската категория земи - 7.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай