Цветанов: Оценявам високо реформите в системата на сигурността

Цветанов: Оценявам високо реформите в системата на сигурността | StandartNews.com

София. "Като член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание оценявам високо заложения план за реформи в системата на сигурността". Това написа Цветан Цветанов в социалната мрежа Фейсбук. И уточни, че е присъствал на представянето на Пътната карта на реформите на МВР за 2015 година.

"Имах възможността да изслушам представянето на конкретните мерки от министъра на вътрешните работи Веселин Вучков и неговия екип", се казва още в неговото съобщение.

"Само за първото полугодие на 2014 година 1180 души бяха освободени от органите на МВР. Това, ако не е парадокс, всеки един може да си направи изводите защо е направено и това не беше ли поредната чистка, която се направи в Сектор „Сигурност"?", каза Цветанов по време на събитието, което се проведе по-рано днес.

„В някои случаи съм песимистично настроен от това, което беше изнесено на презентацията, която министър Веселин Вучков представи. Спомням си много добре, когато през 2010 година, в края, беше обявено, че ще се премахнат 20-те заплати на служителите от МВР и тогава за месец декември имаше над 1500 напуснали служители. За цялата година бяха 3760", посочи още той.

През 2011 година бе увеличен осигурителния стаж на 27 години, припомни Цветанов. „През 2012 година, когато вече не се говореше нито за отнемане на социални придобивки, нито за увеличаване на осигурителния стаж, за годината напуснаха 1786 души", добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай