Цветанов: Не познавах свидетелите срещу мен

Наблюдаващ прокурор е дал разрешение на зам.-председателя на ГЕРБ за напускане на страната

Цветанов: Не познавах свидетелите срещу мен | StandartNews.com

София. Служители от вътрешна сигурност, които не познавах до момента, които влязоха в съдебната зала, бяха призовани като свидетели срещу мен. Това каза в ефира на Нова телевизия зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Скандалът беше, че е имало някаква случка през 2011 г., а се разследват събития от 2009 г., обясни той.

От вчера има постановление, че ми разрешават да пътувам за поканите, които имам за пътуване в Европа, каза Цветанов и добави, че твърденията за осуетяване са несъстоятелни. Той благодари на адвокатите си и изтъкна, че е доволен за това, че вече е даден ход на делото срещу него.

Ханс -Петер Уул не е скъп адвокат, неговият ангажимент е на база на впечатленията, които съм създал у него, продължи Цветанов и уточни, че „не винаги всичко се купува с пари". Уул е борец за правова държава и прави всичко безплатно, каза още зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов бе категоричен, че ще продължи да защитава развитието на демократична България по същия начин. Сега страната ни е застрашена от симбиозата между политика, медии и олигарси, каза още той.

Той обясни, че предложил на Цветлин Йовчев, по времето когато той оглавяваше ДАНС, да създадат съвместна работна група между агенцията и МВР. Тя трябвало да разследва теча на информация, който доведе до избухването на скандала около бизнесмена Михаил Михов (Мишо Бирата). Йовчев обаче отклонил предложението на тогавашния шеф на Вътрешното министерство.

„Цветлин Йовчев ми отказа да се създаде съвместна работна група, която да разследва теча на информация по случая с Мишо Бирата. След оставката на Йовчев излязоха много интересни неща", каза „герберът".

МВР не е отговорно за изтичането на записите от разговорите между тогавашния премиер Бойко Борисов и бившия шеф на Агенция „Митници" Ваньо Танов, в които се обсъжда проверката срещу Мишо Бирата, стана ясно от разговора с Люба Кулезич.

Цветан Цветанов каза, че полицията се прочиства от способните кадри. Той припомни успешните операции на полицията и прокуратурата по време на предходното управление. „Можете ли да сравните Калин Георгиев със сегашния главен секретар (Светлозар Лазаров, бел.ред.), или Владимир Писанчев със Станимир Флоров", попита бившият вицепремиер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай