Четвъртък,

Цветанов подели партията си с Вълнев

От: СТАНДАРТ -
Цветанов подели партията си с Вълнев
A
A
A

Цветан Цветанов раздели наполовина партията си със своя дългогодишен приятел, бизнесменът ог САЩ Павел Вълнев, който финансира структурите и кампанията на „Републиканци за България” с повече от 1 млн. лв.

Вълнев става съпредседател, става ясно от съобщение на партията.

"Политическа партия „Републиканци за България“ проведе работна среща, в която участваха председателят Цветан Цветанов, зам.-председателят Павел Вълнев, представители на Изпълнителния и Контролния съвет, областни координатори на партията и водачи на листите, участващи в парламентарните избори. На нея беше направен анализ на изборите, политическата обстановка и случващото се в страната. Цветан Цветанов и Павел Вълнев направиха предложение двамата да станат съпредседатели на Републиканци за България", гласи съобщението.

Ще бъдат избрани и петима зам.-председатели, които "активно да допринесат за изграждането на партията. Чрез делегирането на права от страна на съпредседателите към зам.-председателите те ще получат възможността да имат повече функции и по-голяма партийна активност и отговорност", уточниха републиканците, които не успяха за влязат в парламента, но с резултата си от 1,1 на сто от гласовете се класираха за партийна субсидия.

Предложението ще бъде обсъдено на Национално събрание, което предстои.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички