Цветанов: Не сме против присъствието на премиера

Председателският съвет постигна съгласие по всички теми и имаме консенсус да се проведе дебат, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ

Цветанов: Не сме против присъствието на премиера | StandartNews.com

Не сме против присъствието на премиера Бойко Борисов в пленарна зала, но той днес има заседание на Министерски съвет. Това обясни председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти, по повод отсъствието на премиера и добави, че предложението за смяната на Валери Симеонов с Марияна Николова е било мотивирано от вицепремиера Красимир Каракачанов, предаде Агенция "Фокус". 

Волен Сидеров не е подписал предложението за вицепремиер в лицето на Марияна Николова, обясни още Цветанов. Цветанов призова да се попита Волен Сидеров защо и подчерта, че не коментира взаимодействието между коалиционните партньори пред медиите. 

Във връзка с казаното от премиера Бойко Борисов, че ще се счупи коалицията, ако поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов, Цветанов заяви: "Сега имаме друга хипотеза". 

На въпрос дали "Обединени патриоти" са имали представител на председателския съвет в НС, Цветанов заяви, че не са имали. 

"Имаме пълно съгласие по всички теми, които бяха подложени на гласуване", каза още Цветанов. Той обясни, че са постигнали консенсус да се проведе дебат. 

Той поясни, че се надява "Атака" да подкрепи Марияна Николова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай