Цветанка Ризова скочи на Русия! Кой я вбеси

По повод на посещението на руския митрополит

Цветанка Ризова скочи на Русия! Кой я вбеси | StandartNews.com

Водещата на предаването "Лице в лице" по БТВ Цветанка Ризова е недоволна от събитията, в които участва руския митрополит Антоний. При гостуването на депутата от ГЕРБ Даниел Митов в студиото й тази вечер тя го призова като ръководител на комисията, която трябда да контролира службите в България, да отправи запитване по въпроса към ДАНС.

"У нас шета един заместник на руския патриарх Кирил. Води служба в руската църква, среща се в двореца "Врана" с бивш премиер, заедно с Митрофанова. И най-неприятното е, е че руската православна църква, казвам го с огромна тъга, защото съм религиозен човек, благослови войната. Не отбраната, не да благословиш отбраната на родината. А да благословиш нападението над друга държава. И те си шетат тук така спокойно", възмути се тя.

"Осъдихме агресивните действия на руската федерация. Факт е, че тя от десетилетия притиска и агресивно се намесва в православни държави като Молдова, Грузия и Украйна. В същия момент отправихме и основен апел към нашата православна църква да помисли дали не е дошло благовремие, за да влезе в общуване с украинската православна църква", отговори Митов.

"Това би било чудесно", каза Ризова и добави: "Как ДАНС и другите служби допускат един човек да шета така безпроблемно. Трябва да бъдат контролирани". 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай