Цонев пита: Какво е общото между вярата, прахосмукачката и изборите

Обясни на Народното събрание защо ДПС пита всеки ден за датата 15 декември и търси отговор за полицейския тормоз по време на изборите от Рашков

Цонев пита: Какво е общото между вярата, прахосмукачката и изборите | StandartNews.com
  • Обясни на Народното събрание защо ДПС пита всеки ден за датата 15 декември и търси отговор за полицейския тормоз по време на изборите от Рашков

Знаете ли какво е общото между вярата, прахосмукачката и изборите? Не? Сега ще ви кажа - общото е г-н Рашков. Това обясни на Народното събрание зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев след приемането на държавния бюджет. Повод бяха честите въпроси към ДПС защо всеки ден депутати от Движението питат за датата 15 декември и полицейския тормоз по време на изборите през юли и ноември. На 15 декември 2021 г. лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ зададе въпрос към вътрешния министър Бойко Рашков, на който още не е получил отговор.

По време на предизборната кампания нашата колежка Ализан Яхова отива в молитвения дом в село Сваленик и пита имама от какво има нужда молитвеният дом, за да направи дарение, разказа Цонев. Имамът казал: "Вие сте първата, която ме пита. Обикновено носят без да питат и даряват. Имаме си всичко, липсва ни една прахосмукачка да си чистим".

Яхова подарява прахосмукачката. Прави си, разбира се, едно селфи, пуска го, разбира се, във Фейсбук, продължи разказа си Цонев.

"На другия ден ходжата е на погребение. Тук вече не е смешно. Пристига икономическа полиция и го прибира от погребението. Човекът е на 80 и кусур години. И започват да го разпитват - тази прахосмукачка с каква цел е дадена, казваха ли ви да агитирате, да купувате гласове и т.н.", заяви Йордан Цонев.

Та, г-н председател, Движението за права и свободи пита всеки ден не за друго, не защото не ни е ясно какво е правело ведомството и подопечните на г-н Рашков по време на двете предизборни кампании. А за да обърнем внимание на всички ви и на тези които идват никога да не си помислят да правят това, което правеха, подчерта Йордан Цонев.

Защото не може да отговориш, че има над 20 000 преписки и да не може да ги дадеш, след като от тези 20 000 само 200 са стигнали до съответните органи. Тоест - само по 200 има основание за нещо, каза още зам.-председателят на ДПС. И обобщи: "Затова питаме. Надявам се, че с тази сказка, която, уви, не е сказка, ви стана ясно!".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай