Петък,

Цонев: ДПС е и ще бъде двигателят на ключовите за България решения

От: Стандарт -
236
Цонев: ДПС е и ще бъде двигателят на ключовите за България решения
A
A
A

Движението за права и свободи е и ще бъде двигателят на всички ключови за България решения. Това заяви в специална позиция Йордан Цонев, зам.-председател на ДПС и зам.-председател на ПГ на ДПС. Ето какво гласи тя:

Изминалата драматична за света, Европа и България седмица отново показа, че ДПС има адекватни позиции по важните за страната теми. Позиции, които са в пълен синхрон с позициите на нашите натовски и европейски партньори.

Ще дадем само два примера за това.В деня, в който започна войната в Украйна, управляващата коалиция потъна в идеологическите си разногласия и беше напът да лиши България от единна, ясна и категорична позиция, осъждаща военната агресия на Русия срещу Украйна. Както и адекватният отговор като санкции на нашите съюзници, който ние трябваше да подкрепим.

След намесата на ДПС българският парламент успя да приеме това решение и българският министър-председател замина за общата среща на върха в Брюксел с тази позиция.

Вторият пример. При обсъждането на санкциите срещу Русия ЕС настоя всички държави – членки да преразгледат всяко едно решение за даване на гражданство или статут на постоянно пребиваващ на руски граждани. Да припомним, че ДПС още от януари насам излезе със своя законодателна инициатива, внесена в НС, с която се задължават компетентните органи да извършат пълна ревизия на всеки един отделен случай на издаден такъв паспорт. Нашият законопроект бе отхвърлен от управляващото мнозинство.

За второто четене на законопроекта ние сме внесли същите текстове и очакваме мнозинството в НС да се съобрази с волята на европейските ни партньори!

Припомняме тези примери защото обществото трябва да знае, че във всички ключови за България решения ДПС винаги е имало вярната за страната ни позиция. И нещо повече, било е и ще бъде двигателят на тези решения.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички