Ципов сложи край на съдебния пинг-понг

Юристът, който знае всичко, става дясна ръка на Веселин Вучков

Ципов сложи край на съдебния пинг-понг | StandartNews.com

Роден е в Пловдив, но завършва елитната НГДЕК в София

"Питайте Ципов, той знае и ще обясни всичко" - така колегите на новия зам. вътрешен министър Красимир Ципов от ГЕРБ се допитват по всички юридически казуси с него. Той е и вторият човек след МВР шефа Веселин Вучков, който може да обясни на разбираем език всеки правен казус. За негова заслуга смята създаването на специализираните органи на съдебната власт, както и промените в НПК, според които не се забавя движението на делата между отделните инстанции и спря печално известния "съдебен пинг-понг". С новите текстове през 2011-а юристът стопира "вечните" дела в съдилищата.

Ципов е един от любимците на колегите си в парламентарната група. Споделял е пред тях, че обожава миговете със семейството си, но за съжаление напоследък му оставало малко време за тях. Юристът е роден в Пловдив, но завършва Националната гимназия за древни езици и култури "Св. Константин Кирил Философ" и след това Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Работил е в сферата на частния бизнес и в изпълнителната власт, преди да бъде избран за народен представител от партията на Генерала.

Ципов е бил член на Комисията по правни въпроси, заместник-председател и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, заместващ член в Постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа в 41-вото Народно събрание. В 42-рото Народно събрание беше член на Комисията по правни въпроси и Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Участвал е в изготвянето на десетки закони, промени в закони и правилници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай