Цацаров: Няма доказателства за опит за убийство на Пеевски

Цацаров: Няма доказателства за опит за убийство на Пеевски | StandartNews.com

София. Досъдебното производството за опита за убийство на Делян Пеевски е започнало по неотложност, т.е първото действие по разследването по това досъдебно производство е било осъществено от органите на МВР, след което прокуратурата е била сигнализирана. От там насетне е образувано и самото досъдебно производство. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров днес.

След анализ на прокурори е преценено, че няма никакви доказателства за това да е налице обосновано предположение за опит за убийство. Така прокуратурата няма как да поддържа такава теза. "Да се поддържа такава теза е да се поддържа позиция на процесуален инат, а процесуалният инат е показал, че винаги е вреден", каза още Цацаров.

Според него мотивите на Софийски градски съд (СГС) са ясни, точни и най-точната илюстрация на състоянието на доказателствения материал, който е събран по делото.

"Може да се говори за предприети действия, които са свързани с евентуално опити за организация на нерегламентирано проследяване, на нерегламентирано установяване на местонахождението и движението на въпросното лице, но в никакъв случай не за действия, които са свързани с опит за убийство", каза той.

На въпрос дали не е късно да бъдат обективни, Цацаров попита: "Не е ли по-добре да си признаем грешката, отколкото всичко това да продължава", каза той и остави въпросителна, без да прехвърля топката на органите, които са започнали производството по неотложност.

Не може в един момент, в който делото е в Софийски апелативен съд (САС) да има и оттегляне на протеста и преквалификация на обвинението, каза Цацаров и помоли да не бъде каран да предопределя решението на наблюдаващия прокурор. "Според мен в делото няма каквито и да е доказателства за опит за убийство. Това трябва да си го признаем съвсем ясно", каза още Цацаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай