Тошко Йорданов побесня, обвини шефа на парламента в лъжа

Не е ясно дали ще се стигне до червен картон, но ще стане брутално ясно, ако го вдигнем

Тошко Йорданов побесня, обвини шефа на парламента в лъжа | StandartNews.com

Питайте Никола Минчев на кой съвет не е имало представител на "Има такъв народ". Той излъга. А доколкото зная той е бил само на един съвет извън парламента. С тези думи се обърна към зрителите на бТВ председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

Вчера шефът на парламента обяви, че "Има такъв народ" не ходят на коалиционни съвети, а след това се оплакват, че техните предложения не се приемат. Думите му бяха в отговор на отправеното от Слави Трифонов предупреждение към "Продължаваме промяната", че изобщо не се съобразяват с коалицията.

Политиката към Северна Македония е отстъпление от коалиционното споразумение, а и много от нещата в него просто не се работи по тях, възмути се още Тошко Йорданов. Излезе информацията, че са водени два типа разговори - официални и неофициални. Има доказателства за това. Той обеща да изпадне в по-голямата конкретика "като му дойде времето".

Не е ясно дали ще се стигне до червен картон, но ще стане брутално ясно, ако го вдигнем. Всяко неспазено нещо от коалиционното споразумение е основание за разваляне на коалицията, обясни депутатът.

Снощи за първи път всички от управляващата коалиция седнаха да обсъждат в конкретика антиинфлационни мерки, каза още той. Нулевата ставка за хляба е приета, съобщи Тошко Йорданов.

Той обвини ресторантьорите в топли връзки с ГЕРБ, които обяснявали защо браншът постоянно протестира. По-добре да се подкрепят производители, обясни Йорданов. Останалото било комунистически начин на харчене на пари, който подкрепя инфлацията.

България в момента не покрива изискванията за въвеждане на еврото, останалото е политическо говорене, добави Йорданов. Абсурд е да изпълним изискванията за два месеца, твърди той.

Вицепремиерът Калина Константинова е била човек на ГЕРБ, припомни Тошко Йорданов като пример как управлението не разгражда модела на бившите управляващи. Във второто правителство на Борисов Константинова бе съветник на Румяна Бъчварова, уточни той.

Не е морално да се назначават хора от ГЕРБ. Хора на бившите управляващи има и по министерства, има такъв депутат, добави Тошко Йорданов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай