Тошко Йорданов бесен. Защо Лена опищяла вселената

ИТН предложили две възможни решения на настоящия казус с енергийния регулатор

Тошко Йорданов бесен. Защо Лена опищяла вселената | StandartNews.com

Оригиналният закон за промените в КЕВР, изготвен от „Има такъв народ”, е бил изтеглен преди време. Причината – шефът на кабинета на Кирил Петков – Лена Бориславова, „опищяла вселената, за да се махне параграфа, в който пишеше, че изборът на нов шеф става 14 дни след влизането на закона в сила”. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов, предаде Нова. И призна, че тогава партията му е действала като истински коалиционен партньор и е взела това „тъпо коалиционно решение”.

„Изтеглихме закона и сега той падна в Конституционния съд. Да си сърбат попарата. Аз какво да направя сега за тяхната тъпотия, че ще се върне Иван Иванов?”, заяви още Йорданов.

Той допълни, че преди дни ИТН са предложили две възможни решения на настоящия казус с енергийния регулатор. Едното било, с решение на НС, някой от членовете на КЕВР да стане временен председател. Това можело да се случи и чрез жребий. Другият вариант бил парламентът да изпрати писмо до Комисията, с което да каже, че „трябва да се изпълни решението на КС. То реално елиминира настоящото ръководство и предишният шеф - Иван Иванов, се връща на поста”, поясни Йорданов.

„И в двата варианта нещата може да се случат още днес. Но те отказаха”, каза още зам.-председателят на ИТН.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай