Топ дипломат даде смразяваща прогноза за кабинет

Какво коментира Милен Керемидчиев

Топ дипломат даде смразяваща прогноза за кабинет | StandartNews.com

"Путин ще използва ядрената карта като основно асо в доста опасната си игра, но няма да посегне към ядреното оръжие. Обяснението - използването даже и на частичен ядрен взрив, дори с цел възпиране на настъплението, ще нанесе максимални щети и върху руското население. Битката вече се води в анексираните територии и ако Путин използва един от двата си коза - авария в някоя от превзетите атомни централи с теч на ядрено гориво и замърсяване на околната среда с радиация, от това ще пострадат и близкият Крим, и другите завладени територии с руско население."

Това каза Милен Керемидчиев в интервю за Марица.

"В краткосрочен план ЕС получава по-сериозни удари от Русия и понася доста по-трудно диверсификацията на енергийните източници. За съжаление, бяха проспани 12 години, в които Европа стана много по-зависима от Русия, отколкото беше преди това. Така че в момента Европа се опитва за пет-шест месеца да прекъсне зависимост, градена десетилетия.При това го прави по не най-правилния начин. Поглеждайки към Азербайджан, всъщност ЕС прехвърля зависимостта си от един диктаторски режим - този на Путин, на друг

Интерконекторът не  решава проблема с газа на 100 процента. Трябват ни доста повече доставки, които да могат да осигурят зимния сезон. Това, което имаме в момента, е единственият подписан дългосрочен договор. Всичко друго, при липса в момента и на работещ парламент, ще доведе до краткосрочни договори, сделка по сделка, което няма да намали цените.

На тези избори се сбъднаха най-големите страхове. Вотът показа, че ако една от трите партии - ГЕРБ, ДПС или "Възраждане", не участва в бъдещ кабинет, той няма да бъде сформиран. Т.е. тези три партии са незаобиколим фактор. При положение че останалите партии обявяват категорично, че няма да направят коалиция с нито една от тези три формации, възможностите за съставяне на правителство намаляват неимоверно. По-скоро, ако има правителство, то ще бъде коалиция на отвратените от нея, отколкото от желаещите тя да се случи.", добави Керемидчиев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай