Томислав Дончев посочи авариен вариант за първия мандат

Според ГЕРБ-СДС кабинет в рамките на този парламент е възможен

Томислав Дончев посочи авариен вариант за първия мандат | StandartNews.com

Томислав Дончев потвърди тезата на ГЕРБ-СДС, че кабинет в рамките на този парламент, е възможен само с първия мандат.

Според зам.-председателя на формацията най-логичното решение за подкрепа на първия мандат е коалиция между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Той смята, че това може да се постигне, ако от ПП-ДБ се научат да управляват емоциите си и се приеме, че политиката не означава персонално присъствие в Министерския съвет.

Вариантът за подкрепа от другите политически сили като ДПС, БСП, Възраждане и Има такъв народ определи като много труден.

"Това е авариен вариант. Това е опит за трудно правителство, за къс период от време, целящ само нормализация на процесите в страната. Но до този вариант ще се стигне, ако не се получи естественият, първият вариант. Впрочем, те първият и вторият са в една и съща ситуация. Ако коментираме едно сътрудничество, както се казва, с "останалите" партии като неприемлива алтернатива за първия, тя е също така неприемлива и за втория. Ако има кабинет в този парламент, ще е с първия мандат, понеже или има мнозинство, или няма. Ако има мнозинство, може да се случи с първия мандат. С чия подкрепа? Логичното решение, това което отразява сходство между приоритети, е коалиция между първия и втория, колкото и да е трудно, каквито и емоции да има натрупани. Всички останали варианти са много трудни", заяви Дончев пред БНТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай