Теменужка остава енергиен министър

Теменужка остава енергиен министър | StandartNews.com

Теменужка Петкова остава министър на енергетиката, съобщи "Канал 3". За това са се разбрали коалиционните партньори днес. Срещата, на която са участвали и повечето министри, е била тази сутрин при премиера Бойко Борисов. Надделяло е мнението, че Петкова няма никаква вина около сделката с ЧЕЗ, заради която подаде оставка.

Въпросът е решен - няма да бъде приета оставката на Теменужка Петкова. Това е на решение от срещата, на която бяхме повечето министри днес. Нашето мнение – на „Обединени патриоти", е че няма никакво основание да се търси изкупителна жертва, и то жертва, която няма никаква вина. Това каза пред вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред БиТиВи.

„Няма да подкрепим оставката на Теменужка Петкова и този въпрос мисля, че днес го решихме – днес имахме среща при премира Бойко Борисов. Петкова няма никаква вина. Законът за енергетиката не повелява министърът на енергетиката да контролира тези неща, или КЕВР. Теменужка Петкова остава енергиен министър – това е днешното решение", обобщи Каракачанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай