Тайните на Борисов, които знае Брюксел.Разкритие

Ясно било, че е представмител на сенчестия бизнес

Тайните на Борисов, които знае Брюксел.Разкритие | StandartNews.com

"Интересен бе елементът, че арестите съвпаднаха с присъствието в София на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши. Хората си помислиха, че този път нещо ще се случи. Имайте предвид, че не само в България, но също и в Брюксел мнозина разбират, че българското правосъдие не работи и че трябва нещо да се промени. И то може би с външна помощ да се случи някакво чудо, за да има наказани хора от най-високото ниво в България"

Това коментира за Факти.бг. журналистът Георги Готев..

Тук разбират нашите шеги от сорта на това, че Осама бин Ладен, вместо да се крие в Пакистан, е могъл да се предаде на българското правораздаване, като в резултат на това щеше сигурно да е жив и здрав и свободен в някоя вила в Бояна или в Банкя.

 Това, което се разбра е, че Васил Божков е бил разпитван от службата на г-жа Кьовеши, което е важно. Мисля, че и на малките деца стана ясно за какво става дума. Финансовият министър на Бойко Борисов (б.р. Владислав Горанов) се е грижил за интересите на Божков, по известен като Черепа, спестявал му е данъци, за което Черепа сам казва, че е платил 60 милиона кеш за благодарност.

Изгодно му е било, защото с тези 60 милиона той си е спестил 500 милиона. Парите, самият Череп обяснява, били предавани на Шехерезада - дамата, която също беше арестувана и след това освободена. И с това отново идва разочарованието, че българското правосъдие няма да докаже нищо.

В Брюксел знаят, че Бойко Борисов е бивш представител на сенчестия бизнес, да не кажа нещо по-лошо. Знаят, че е станал премиер, защото българските избиратели харесват такива дебеловрати момчета или поне той улучи модата, когато го избраха и преизбраха. В Брюксел знаят и че някой му извъртя страхотен номер, публикувайки снимки от спалнята му с пачки, банкноти от по 500 евро на чекмеджето му.

Знаят и нещо което бе обявено, а именно, че Доналд Туск - като шеф на Европейската народна партия (ЕНП) тогава, му поиска обяснения и накрая Туск каза, че Борисов е направил големи грешки. В Брюксел също така е известно, че след месеци протести през 2020 година, Борисов загуби властта и сега е в опозиция, а през последните дни може би за минутка помислиха, че ще влиза в затвора, но това засега не е актуално", каза още Готев..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай