Татяна Дончева засрами „Моцарт" насред Пловдив

Татяна Дончева засрами „Моцарт" насред Пловдив | StandartNews.com

Пловдив. Татяна Дончева, лидер на „Движение 21", събра погледите на стотици пловдивчани в центъра на града снощи с изпълнение на фрагменти от Концерт за цигулка в ла минор на Вивалди. Нейното музикално майсторство бе аплодирано от публиката по главната улица, където паралелно се провеждат събития във връзка с кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата.

Татяна Дончева взе цигулката от уличен музикант, облечен като Моцарт, а той покани дамата на своята импровизирана сцена. Малцина знаят, че кандидатката за бъдещия парламент е свирила във Филхармония „Пионер" под палката на някои от най-големите диригенти на 20 век - Ленард Бърнстейн и Клаудио Абадо.

Дончева бе в Пловдив, за да стартира предизборната си кампания и участва в разяснаване на основните акценти от програмата на партията. С нея бяха доц. Стоян Александров, водач на листата „Движение 21" в Бургас и Търговище, футболният специалист Пламен Марков, водач на листата в Хасково, и Камен Иванов, водач за Пловдив. Късно снощи кандидат-депутатите на „Движение 21" гледаха представлението на световноизвестния китайски камерен Оркестър на Забранения град на сцената на Античния театър в Пловдив. По-рано вчера Татяна Дончева посети Панагюрище и разгледа Панагюрското златно съкровище в Историческия музей.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай