Татяна Дончева най-ухажвана. БСП или Манолова?

Изправи се! все още смятат, че юристката ще е с тях

Татяна Дончева най-ухажвана. БСП или Манолова? | StandartNews.com

Татяна Дончева е най-ухажданият политик в момента. За нея наддават БСП и Изправи се! на Мая Манолова. Соцлидерката Корнелия Нинова обяви в петък, че прави голяма лява коалиция, в която ще влязат АБВ на Георги Първанов и на Румен Петков, Движение 21 на Дончева и Нормална държава на Кадиев. Малко по-късно стана ясно, че социалистите са подписали споразумение за присъединяване на АБВ и на Нормална държава към „БСП за България”, чакан Движение 21.

ВИЖ ОЩЕ: Татяна Дончева: При Нинова, Манолова или аут?

https://www.tvevropa.com/wp-content/uploads/2017/09/Dimitar-Delchev.jpg

Тези участници, които са били в предишната коалиция „Изправи се! Мутри, вън”, са потвърдили участие и сега, съобщи шефът на Движение България на гражданите Димитър Делчев в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по Нова Нюз. Партията бе една от важните части на коалицията на Мая Манолова. Делчев не даде категоричен отговор къде ще е  Дончева – при тях или с БСП, но даде да се разбере, че преговарят с нея и тя изобщо не се е отказала от мястото си в „Изправи се!”

Дончева първа заяви, че иска частта „Мутри, вън!” от името на коалицията. „Изправи се!”, свърши работата за която бе пратена в 45-ото НС. Нашата група бе гласът на протестиращите. В следващия парламент „Изправи се!” има по-важна задача – да направи позитивния дневен ред на държавата. От тази гледна точка лозунгът „Мутри, вън!” ще изгуби своето значение, каза Делчев. От коалицията заявиха, че новото име ще е „Изправи се, България”. Делчев го официализира като го използва многократно в предаването.

„Изправи се!” Не се разпада. Ние водим преговори за явяване във формата, в който бяхме с привличане и на други парти. Да, факт, е че някои политически лидери имат за  цел да покажат, че „Изправи се!” е в ужасно състояние, но това не е така, заяви Димитър Делчев. Той не коментира думите на Татяна Дончева, която каза за колегите си от „Изправи се! Мутри, вън!” „аз с такива хора нямам място в една коалиция”.

Говоря непрекъснато с Татяна Дончева, включително говорих и днес. Има своето мнение, тя е анализатор и има мнение по важните въпроси, каза Делчев и заяви: „Вървим към явяване в същия формат, това е нашето желание на Движение на България на гражданите.”.

Решението на Дончева ще стане ясно до сряда, когато приключва регистрацията в ЦИК за явяване на партиите и коалициите за вота на 11 юли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай