Ташева: Николова е човек на енергийните "вампири"

Според бившата депутатка новата вицепремиерка само ще топли мястото на Валери Симеонов

Ташева: Николова е човек на енергийните "вампири" | StandartNews.com

Бившата депутаттка на Атака и журналист Магдалена Ташева разкритикува със свой пост във фейсбук номинацията на Марияна Николова за вицепремиер. От поста на Ташева става ясно, че партията й не приема това предложение и смята избора й за "задкулисен". Ето какво написа Ташева:

ПОНЕЖЕ всички в АТАКА и ТВ АЛФА, аз в това число днес получихме много обаждания, чувствам задължение да кажа две приказки. Първо, нямам представа за преговорите на "Дондуков" 1. Всички очакваме изявленията на тримата лидери и на премиера Борисов. Второ, от това, което изтече в медиите става ясно, че номинациите на Марияна Николова и Християн Митев оставят Валери Симеонов ДЕ ФАКТО вицепремиер.

Търсен е човек, който да топли мястото, а всъщност Симеонов както досега да взема решенията зад завесата.Тази кадрова рокада явно е била взета в деня на подаване на оставката на Симеонов. Допускам, че заради това той така лесно и изневиделица подаде оставка, след като цял месец преди това се кълнеше, че няма да я подаде. Обещана му е била задкулисна власт вместо официално загубената.

Оставката на Валери Симеонов е формална.
Мъчно ми е за майките...
 Те мислят, че са удържали победа.
Нечувано е заместник-министър-председател да предлага секретарката си да заеме неговото място. Марияна Николова, освен това, е герберка, а преди това - царистка (НДСВ), тя няма нищо общо с патриотизма. Номинацията й е прекрасен изход от ситуацията и за Борисов, и за Валери Симеонов (който със същия успех можеше да предложи и Венера Т. :-) )
Като юристконсултка на "Топлофикация София" и на НЕК Марияна Николова е натрупала опит в защита на олигархичните интереси срещу обществения интерес.

Тя е човек на енергийните "вампири" - монополистите. Тя неслучайно е била назначена за шеф на неговия кабинет от 9 души, в който преобладаваха царски протежета като бившата (анти)социална министърка Христина Христова в кабинета Сакскобургготски-Доган.
Християн Митев е лице без собствена политическа физиономия, покорен и изпълнителен. Безсилен човек, който ще прави и говори това, което Симеонов му каже.
Това са моите впечатления от днешния ден, това мога да кажа засега.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай