Танев се отрече за проверката на ДАНС

Танев се отрече за проверката на ДАНС | StandartNews.com

Просветният министър Тодор Танев отрече собственото си твърдение, че има проверка на ДАНС и прокуратурата в три звена на МОН. В понеделник той заяви пред журналисти, че агенцията и прокурорите ще проверяват дружеството "Ученически спорт", Центъра за развитие на човешките ресурси и Центъра за образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства заради сигнали за преразпределение и "неточно" изразходване на публични средства. Вчера обаче Танев заяви, че проверка няма, а имало само готовност за такава.

"Говорил съм с новото ръководство на ДАНС. Проверка в момента няма, още е рано, аз чакам резултатите от одитите", заяви вчера пред журналисти той. "Много са сигналите, които ме предизвикаха да го направя. Има нещо в регистъра на Ученически отдих - изчезнали имоти, загуби на дялове от Министерството, от този сорт неща. Те са нещо на първа линия, предполагам, Равда, Лозенец, в Шабла има проблем. За съжаление за това ще бъда атакуван и ще има саботаж", заяви той.

В същото време хора от МОН заявиха, че нe са се появили нови сигнали за проблеми с имоти, а тези на Равда са от времето на предишен министър и вече са били давани на прокуратурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай