Четвъртък,

Така управлява ДПС! Ключови думи на Карадайъ

От: Редактор -
2496
Така управлява ДПС! Ключови думи на Карадайъ
A
A
A

Днес е първият ден от свещения месец Рамазан - месецът на сплотяването, състраданието и милосърдието, месецът на равносметката и пречистването. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, водач на Кърджалийската листа на партията и допълни, че в свещения месец Рамазан има много символи.

В Кърджали агитация не правим, споделяме си. Ние сме род, голям депесарски род с кръвна група ДПС+, каза Карадайъ на голямата предизборна среща в Столицата на Родопите. В нея участваха още зам.-председателят на партията д-р инж. Хасан Азис, кмет на Кърджали, евродепутатът от ДПС Атидже Вели и социалният експерт д-р Хасан Адемов.

В последния месец показахме силата си и аз към горд с това, но за съжаление - по лош повод. След опустошителното земетресение в Р Турция, структурите на ДПС организираха мащабна даритеска кампания, в която се включиха всички български граждани без оглед на партийна, етническа и религиозна принадлежност. От Столицата на толерантността благодаря на всеки един от тях за проявеното състрадание, съпричастност и милосърдие. Поклон пред тях, заяви Карадайъ.

Той направи аналогия с опустошителните кризи в България, най-голяма от които е политическата. Без изход от нея, не може да се намери решение нито на икономическата, нито на социалната, нито на енергийната.

Затова пак трябва да сме единни, да се сплотим, да покажем нашата сила, за да преодолеем кризата на кризите, категоричен бе Карадайъ.

Обикаляме цяла България и хората ни казват нашите проблеми са едни и същи – високите цени, високата инфлацията, несигурните работни места, ниските доходи. Прогресивно обедняваме, казват хората. И в Кърджали чуваме същото, посочи лидерът на ДПС.

Но от друга страна и държавата обедня. В момента дългът е над 40 милиарда, каза Карадайъ. И обясни, че днешната ситуация много напомня 2001 г. - след приватизацията, когато икономиката бе рухналата, а инфлацията много висока.

ДПС дойде на власт, когато дългът бе 17,5 милиарда лева. Но ние влязохме във властта, за да изведем страната от криза. Управлявахме до 2009 г. И когато излязохме от властта, дългът на страната беше само 1,5 милиарда лева.

Нещо повече - имаше 8,5 милиарда лева фискален резерв. За 8 години управление върнахме 16 милиарда дълг - по 2 милиарда на година. Докато участвахме във властта двете стратегически цели, поставени от д-р Ахмед Доган още през 1991 г., бяха постигнати - членството на България в НАТО и ЕС, заяви Карадайъ. И допълни: "Така управлява ДПС!"


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com