Свиленски посочи какво е най-трудно в преговорите за кабинет

БСП стартира днес преговорите с "Промяната"

Свиленски посочи какво е най-трудно в преговорите за кабинет | StandartNews.com

Отиването на избори сега е по-страшно от това ГЕРБ да управлява.

Това заяви председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски пред БНТ, след като президентът Румен Радев официално връчи третия мандат за съставяне на правителство именно на социалистите.

БСП няма да поставят нови разделителни линии в съставянето на правителство с третия и последен проучвателен мандат. Каквито разделителни има, трябва да бъдат изправени и изгладени, за да може да има работещ парламент, който да решава проблемите на хората.

Дали след една, две или три години, избори пак ще има. Изборите сега са лесни - утре връщаме мандата, президентът разпуска Народното събрание и след два месеца избори, обобщи Свиленски.

Той се надява, че още с днешните преговори за съставяне на кабинет да дадат резултат. Ако партиите не искат да участват в управлението, могат да поставят червените си линии и да не искат с Нинова, със Свиленски, с Проданов. Мисля, че трябва да намерим баланс, защото не би трябвало един или двама човека да бъдат проблема в съставянето на правителството, посочи Свиленски.

Той добави, че е важно да се види партиите около какви политики ще се обединят.

Нормално е третият мандат да е най-трудният, най-невъзможният мандат. В момента, в който постигнем съгласие кой да е премиерът, веднага ще го предложим на президента, нямаме намерение да го задържаме прекалено дълго и да го бавим, уточни Свиленски.

Днес БСП стартира първите консултации за съставяне на правителство с "Продължаваме промяната" от 10 ч. БСП ще преговаря за кабинет с партиите от бившата четворна коалиция. Свиленски е доволен от министрите на БСП. Най-вероятно ще има разместване в персоналния състав на Министерски съвет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай