Свидетелят на Йончева отрече да е записвал Банов

Ангел Ангелов изпрати писмо до медиите

Свидетелят на Йончева отрече да е записвал Банов | StandartNews.com

Посоченият от министър Боил Банов за свидетел - Ангел Ангелов изпрати писмо до медиите, с което отрече той да е правил записите. 

Йончева изнесе днес данни, според които Банов е спестил 700 хил. лв. неустойка за държавата от частна фирма. Министърът обаче показа документ, че за неустойката се води дело. Той обяви още, че въпросният служител не работи вече в Министерство на културата. По-късно тогавашния културен министър Вежди Рашидов разкри, че той лично е уволнил Ангелов заради съмнения около работата му по европейски проекти.

„Нямам отношение към записи. Изказванията на г-н Банов и г-н Рашидов приемам като клевета, каквато е явно, за което съм предприел мерки за завеждане на дела за набеждаване и клевета. Предвид започналата прокурорска проверка, бих дал само показания пред съответния прокурор, ако бъда поканен в качеството н свидетел. Единственото, което мога да кажа е , че на записа разпознавам автентичния глас на г-н Банов, мисълта му тече ясно и последователно и за фактите, които той предлага да се променят, да се изменят служебни документи, данни, със сигурност могат се открият в докладите на АДФИ. Дали и кого са дали на съд от министерството на културата не мога да знам, защото отдавна съм напуснал министерството на културата", заявява Ангелов вероятно по повод на делото, което Банов заяви, че министерството е завело срещу строителната фирма.

Ангел Ангелов е бивш директор в дирекция "Европрограми" в Министерството на културата. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай