Вторник,

Стоян Мирчев извади томахавката. Удари новите в НС

От: СТАНДАРТ -
572
Стоян Мирчев извади томахавката. Удари новите в НС
A
A
A

Депутатът от БСП Стоян Мирчев извади томахавката и удари новите партии в парламента, обвинявайки ги, че единственото от което се интересуват е Изборния кодекс.

“България показа, че иска промяна и се надява на тази промяна. За съжаление тези избори не успяха да произведат точно тази промяна, затова трябва да отидем отново на избори. Нямаше желание в този парламент за промяна.”, коментира пред БНР народният представител от БСП Стоян Мирчев.

Той подчерта, че единственото, което е интересувало новите партии в парламента е Изборният кодекс.

“Всички тези заявки - за търсене на отговорност за тези 10 години за управлението на Борисов, за състоянието, в което е държавата ни, икономическите проблеми, социалните проблеми, пред които сме изправени - за тези партии нищо от това не е от значение. Поради този факт трябва да отидем на избори и да потърсим отново доверието на българските граждани.”, подчерта Мирчев.

Социалистът припомни, че заявките на тези партии са били огромни, но реалността се е оказала друга. Той разкри, че няма и никакъв опит за диалог, като дори и новите партии в парламента не си говорят помежду си: “Тези партии имат вътре в себе си неразбирателство и то по ключови законопроекти. Например, за предложението на ДПС за агитация на “майчин език”, депутатите от партията на Мая Манолова гласуваха по 2 различни начина. Тоест тази партия първо няма никаква идеология, върху която да седи и второ те вътре не могат да се разберат по ключови проблеми.”

Стоян Мирчев припомни, че и при други гласувания в Изборния кодекс са се видели такива противоречия и в “Демократична България” както и в партията на Слави Трифонов. Той изрази съмнение: ако на тези партии се наложи да управляват, как ще налагат своите политики и виждания за държавата при това положение.

 “Ако бяхме приели мандата и бяхме опитали да съставим правителство, щяхме да дадем още седмица на Борисов да управлява и да твори тези негативи, на които сме свидетели през последните десет години. Надявам се избирателите да си дадат сметка, че част от т.нар. партии на промяната не са партии на промяната, а голяма част от тези лица са част от статуквото. Дано хората си дадат сметка, че това, което правихме 4 години срещу ГЕРБ, че всичките алтернативи, които предлагахме, са искрени послания към хората и наистина можем да ги приложим на практика”, категоричен бе Мирчев.

Той изтъкна, че България в момента е в много специфична ситуация, като в страната има здравна и икономическата криза, и сме на прага да влезем в тежка политическа криза, в която постоянно да се въртят избори след избори.

“Не можем да си го позволим, защото България е на последно място във всички класации. Трябва много  бързо да се вземат решения. Призовавам всички оттук нататък да действаме по-мъдро.”, заяви Стоян Мирчев.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията