Стефан Янев побесня за Шенген! Обвинението

Остри думи на бившия служебен премиер

Стефан Янев побесня за Шенген! Обвинението | StandartNews.com

Бивш служебен премиер се изказа остро за драматичната ситуация с приемането ни в Шенген. 

Ходовете ни трябва да бъдат преди всичко да проявяваме характер и достойнство, че сме част от ЕС и гласът ни трябва да се чува. Истинските причини не са в това, което се говори. В Нидерландия и Австрия има достатъчно изобретателни политици и могат да измислят и други причини, освен мониторинга, за да не бъде приета България в Шенген. Това заяви в интервю за БНТ лидерът на "Български възход" Стефан Янев.

"Румънците проявяват характер, ние кършим пръсти", добави той.

Според него, заслугата за падането на Механизма за сътрудничество и проверка за страната ни едва ли е заслуга на редовния кабинет. "Отпадането на тази процедура трябва да бъде приветствано, но не трябва да търсим прекалено силни сигнали, по-скоро е формалност.Управляващите създадоха допълнително напрежение в земеделския сектор.

До онзи ден бяхме група държави, настояващи за този механизъм. Българското общество се е уморило от противопоставяне. Нека покажем, че държавата има отношение към българския бизнес. Решението не трябваше да бъде вдигане на ограничението", коментира още Стефан Янев, цитиран от novini.bg.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай