Стефан Янев на хоризонта! Тръгваме ли към Русия

Какво ще прави партията му, ако влезе в парламента

Стефан Янев на хоризонта! Тръгваме ли към Русия | StandartNews.com

Разговорите с "Газпром" са задължителни", заяви Стефан Янев.

 Бившият служебен министър-председател добави, че ако сега беше на този пост, то би преговарял с руската страна, защото обществото е заплашено от "глад и студ през зимата". Той обвини правителството на Кирил Петков в авантюризъм, довел до двуцифрената инфлация.

Янев откри брифинга си като се похвали. Той заяви, че е постигнал всичко в кариерата си, получил предложения за работа, включително и в чужбина, но избрал дълга и затова създал партията и се впуснал в предизборната надпревара. 

Бившият служебен премиер открои като основен проблем демографската катастрофа, която нарече "майката на всички проблеми".

Той заяви, че в тази насока партията му си поставя целта всички хора с български произход, живеещи в български диаспори, да получат българско гражданство. По думите му това са около 3 млн. души.

 Освен това Янев предлага в партийните листи да влизат само хора, събрали поне 300 подписа в тяхна подкрепа.

Янев каза, че ако партията му влезе в бъдещия парламент, те няма да имат "червени линии" за евентуални коалиционни партньори, стига бъдещите им партньори да приемат целите, с които влизат в политиката.

Той добави, че за "Български възход" членството в ЕС и НАТО е важен геополитически избор, който България е направила. По думите му страната трябва в максимална степен да използва възможностите, които те дават. Янев добави, че България трябва да приеме еврото, но когато е готова. По този начин той изключи евентуалното коалиране с "Възраждане" на Костадин Костадинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай