Станишев: Няма да подам оставка

Станишев: Няма да подам оставка | StandartNews.com

София. "Не смятам да подам оставка". Това заяви лидерът на социалистите Сергей Станишев пред бТВ. Лидерът на БСП подчерта, че пред себе си има кауза.

"Уважавам протестите", каза още той. Станишев беше категоричен, че всеки има право да протестира. По-рано през деня стана ясно, че софийска структура на БСП е поискала оставката на Станишев.

„Истинската причина за протестите сега, за протестите през зимата, е, че нещо не е наред в начина, по който работи държавата – че много често тя не защитава гражданския интерес, а обслужва нечии икономически или политически цели. Това, което видях през последните четири години, намирайки се в опозиция - всички дефекти на българската крехка демокрация и държавност, бяха неимоверно засилени. Държавата беше превзета от мафията по същество.

Единственият смисъл това правителство да съществува е реалната промяна. От първия ден на този парламент партия ГЕРБ заяви, че не признава изборите, поиска предсрочни избори и започна подготовка за дестабилизация на държавата.

През последните седмици имаше тази много тревожна информация. Стана очевидно, че господин Пеевски има качествата и волята да участва в този процес на промяна в сектор „Сигурност" и за възстановяване на държавността. Аз съм абсолютно убеден, че ако имаше шанс да покаже действия в следващите месец-два, господин Пеевски щеше да докаже, че работи за държавата", каза още Сергей Станишев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай