Станишев: Да изметем ГЕРБ от властта

Червеният лидер призова всеки кандидат-депутат да се ръкува поне с 3000 човека

Станишев: Да изметем ГЕРБ от властта | StandartNews.com

София. На грандиозен хепънинг в Южния парк в присъствието на 15 000 привърженици и симпатизанти лидерът на БСП Сергей Станишев откри кампанията на Коалиция за България и призова от трибуната: Да изметем ГЕРБ от властта.

Станишев препоръча на всички кандидат-депутати от левицата да се срещнат поне с по 3000 души, да се ръкуват с тях и да поговорят с хората.

"На 12 май в България всеки един човек ще бъде изправен пред избор. Реалните алтернативи на предстоящите избори са две – българите ще трябва да избират между правителство на ГЕРБ, начело с Борисов и с вътрешен министър Цветанов. Знам, че не го искате. И едно програмно правителство, което ще работи с ума и таланта на цялата нация, ще има широка парламентарна подкрепа, няма да бъде теснопартийна, а ще работи за напредъка на България, водена от Пламен Орешарски за измъкване от тази криза" заяви Станишев.

Дали на някого се харесва или не, ние сме единствената сила, която може и ще свали от власт тази шайка, която 4 г. плячкосва държавата, която смаза демокрацията, която унищожава икономиката и възможностите за растеж. И ще го направим с ясното съзнание за нашата отговорност", каза лидерът на БСП.

Той подчерта, че кампанията няма да се води за постигане на власт, а "е само за успех на БСП". "На нас не ни трябва демонстрация на триумф на волята, която да прикрие немощта на разума. Четири години България се гърчи, гърчат се хората от един режим, който е арогантен, който е самодоволен, който опоска държавата като една орда, който наложи полицейщина и репресия, смаза дребния и среден бизнес, заличи 400 000 работни места, докара хората до мизерия. Символ на управлението на Борисов няма да са недостроените магистрали, символ за съжаление са хората-факли, хора, които посегнаха на живота си от отчаяние, от липса на всякаква надежда. Кога е било това в България? Никога", заяви Станишев.

И днес тези наглеци искат втори мандат. Може ли България, може ли хората да позволят още 4 г. безвремие и затъване в блатото. Не. Имаме ли решимостта ние БСП, КБ, нашите представители от гражданското общество да направим промяна? Да. Хората трябва да усетят, че нашата кампания наистина е за кауза, подчерта лидерът на БСП. Той е дълбоко убеден, че КБ имат само една цел: "Не власт, не постове, искаме да върнем България на хората", заяви Станишев, използвайки лозунга за предстоящите избори.

Той се възмути от "цинизма, който за пореден път демонстрира Борисов и компания при откриването на кампанията. Оказа се, че фискалният резерв е изяден от българските пенсионери. Ще допуснем ли да продължат да се подиграват на цяла България? Можем ли да променим това ние? Да", категоричен е Станишев.

"Ние сме длъжни да преодолеем това безвремие на ГЕРБ, и ще го направим. Искам всеки от вас да даде всичко от себе си в следващите седмици, за да постигнем нашата победа в името на нашето отечество. Победа!", завърши словото си Станишев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай