Станишев запрати висока топка към Нинова

Корнелия Нинова е била преизбрана за лидер на партията с "черни списъци"

Станишев запрати висока топка към Нинова | StandartNews.com

Социалистическата партия на всяка цена трябва да спечели повече 1 милион гласа на изборите догодина. Тази висока топка изстреля председателят на ПЕС Сергей Станишев към вратата на сегашния лидер на червените Корнелия Нинова. В интервю за Нова телевизия той изказа подкрепа за обявеното от президента Румен Радев намерение да насрочи изборите за 28 март 2021 година.

"След като мина конгресът и избора на председател толкова безапелационно и се подреди един национален съвет, който е много удобен за лидера на БСП, мисля че няма никакви основания БСП да занижава своите цели, своите амбиции. Ние трябва категорично да търсим победа на тези избори и тя трябва да има и съвсем конкретни измерения, защото вижте – през 2017 г. БСП получи 950 000 гласа, сега сме 4 години по-късно, ГЕРБ са тежко отслабени, износени, дискредитирани в голяма част на обществото. БСП ако сега не може да привлече допълнителни гласове и не вземе да кажем 1 100 000 гласа – кога?", попита бившият председател на партията на социалистите.

"Давам ви пример... През 2009 г. ние загубихме от ГЕРБ тежко, имаше вълна в тяхна полза, взехме 780 000 гласа. Четири години по-късно, във времената когато ГЕРБ беше на върха, Борисов имаше 70% личен рейтинг, а взехме в крайна сметка с близо 200 000 гласа повече. Това трябва да бъде амбицията на БСП и сега", категоричен бе Сергей Станишев.

Той заяви без грам деликатност, че Корнелия Нинова е била преизбрана за лидер на партията с "черни списъци".

"Всички делегати на конгреса знаят начина, по който стана избора на Национален съвет – със съответни списъци, в това число и с „черни списъци”, но това е волята на Конгреса, отразява се някаква нагласа и аз уважавам това решение. В крайна сметка обаче атмосферата в една партия винаги се определя от ръководството. Аз винаги съм се старал разногласията, които в такъв голям организъм, стар организъм като БСП са били налице – различните мнения да се преодоляват и да има обединяване на силите и на посоката, за да бъде ефективна партията, защото винаги съм казвал – ако не можеш да подредиш собствения си дом по начин, по който това дава енергия на партията, самочувствие на хората и хъс в една кампания – нищо няма да се получи", коментира председателят на Партията на европейските социалисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай