Петък,

Станишев запрати висока топка към Нинова

От: Рачо Рачев -
Станишев запрати висока топка към Нинова
A
A
A

Социалистическата партия на всяка цена трябва да спечели повече 1 милион гласа на изборите догодина. Тази висока топка изстреля председателят на ПЕС Сергей Станишев към вратата на сегашния лидер на червените Корнелия Нинова. В интервю за Нова телевизия той изказа подкрепа за обявеното от президента Румен Радев намерение да насрочи изборите за 28 март 2021 година.

"След като мина конгресът и избора на председател толкова безапелационно и се подреди един национален съвет, който е много удобен за лидера на БСП, мисля че няма никакви основания БСП да занижава своите цели, своите амбиции. Ние трябва категорично да търсим победа на тези избори и тя трябва да има и съвсем конкретни измерения, защото вижте – през 2017 г. БСП получи 950 000 гласа, сега сме 4 години по-късно, ГЕРБ са тежко отслабени, износени, дискредитирани в голяма част на обществото. БСП ако сега не може да привлече допълнителни гласове и не вземе да кажем 1 100 000 гласа – кога?", попита бившият председател на партията на социалистите.

"Давам ви пример... През 2009 г. ние загубихме от ГЕРБ тежко, имаше вълна в тяхна полза, взехме 780 000 гласа. Четири години по-късно, във времената когато ГЕРБ беше на върха, Борисов имаше 70% личен рейтинг, а взехме в крайна сметка с близо 200 000 гласа повече. Това трябва да бъде амбицията на БСП и сега", категоричен бе Сергей Станишев.

Той заяви без грам деликатност, че Корнелия Нинова е била преизбрана за лидер на партията с "черни списъци".

"Всички делегати на конгреса знаят начина, по който стана избора на Национален съвет – със съответни списъци, в това число и с „черни списъци”, но това е волята на Конгреса, отразява се някаква нагласа и аз уважавам това решение. В крайна сметка обаче атмосферата в една партия винаги се определя от ръководството. Аз винаги съм се старал разногласията, които в такъв голям организъм, стар организъм като БСП са били налице – различните мнения да се преодоляват и да има обединяване на силите и на посоката, за да бъде ефективна партията, защото винаги съм казвал – ако не можеш да подредиш собствения си дом по начин, по който това дава енергия на партията, самочувствие на хората и хъс в една кампания – нищо няма да се получи", коментира председателят на Партията на европейските социалисти.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички