Станишев хвърли бомба! България вкарана в сив списък

Бившият лидер на ПЕС отправи предупреждение

Станишев хвърли бомба! България вкарана в сив списък | StandartNews.com

Разтревожен съм, че България е вкарана в сив списък за пране на пари. Това коментира бившият лидер на ПЕС и настоящ евродепутат Сергей Станишев в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ. Според него това е сериозна политическа пречка за Еврозоната от гледна точка на Централната банка на ЕС и на страните членки. "Това се подминава. Трябва да се говори за истинските проблеми ясно и почтено", смята Станишев.

Бившият премиер направи паралел между управлението на тройната коалиция и сегашната некоалиция, като даде на сегашните партньори съвет. "Когато имаш коалиционни партньори няма как да не се съобразяваш с техни политически решения", каза той.

По думите му не може всичко да вземе единия партньор като плюсове. "Трябва да го споделя с другите. Трябва да разбира, че всяка една партия има приоритетни теми и да прави баланс", добави още Станишев.

Не може да задържиш бежанците, където не искат да живеят. Тези притеснения са пресилени. Важно е да влезем в Шенген, за да сме в ядрото на Европа, но е важно и икономически. България и Румъния са си изпънили условията, не трябва да бъдем дискриминирани. Да влезем по въздух и вода за мен е недостатъчен резултат. Неприемливо е, че няма дата за сухопътното влизане, коментира другата гореща тема Станишев. Той добави, че не се съмнява относно подкрепата на САЩ към България за влизане в Шенген.

"Европейските избори се подценяват у нас. Там се вземат решенията, които засягат България. Трябва да има компетентни хора, които знаят как се случват нещата в ЕС. Отношението към делегацията на социалистите не е много положителна. Боли ме, че БСП не успява да генерира енергии около себе си.", заяви още Сергей Станишев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай