Спортни деятели и БСП бъдещи депутати пишат заедно стратегия за спорта

Спортни деятели и БСП бъдещи депутати пишат заедно стратегия за спорта | StandartNews.com

Пловдив. За ежемесечни срещи на спортната общественост с народните представители от Пловдив се договориха представители на гилдията с кандидат-депутатите от пловдивската листа на БСП лява България Захари Георгиев, Минка Сърнешка и Костадин Костадинов, информират от пресцентъра на БСП.

На бъдещите събирания да се изработи национална стратегия за развие на спорта. Съставянето на документа и ангажирането на законодателната институция с него ще фокусира вниманието на политиците и към спорта – аргументираха се спортните деятели. Специалистите бяха категорични, че за да има високи спортни постижения, първо трябва децата да има къде да спортуват. Спортът се нуждае от четири неща – организация, методика, финансиране, заявиха спортните деятели. В българската спортна традиция първите две са доказани и налице, държавата трябва да помогне с третото, категорични бяха те.

Според бившата състезателка по лека атлетика и майстор на спорта Минка Сърнешка без целенасочена държавна политика за спорта България ще се кичи по-рядко със златни медали. Захари Георгиев, също лекоатлет в младежките си години, допълни, че спортът трябва да е национален приоритет. Спортуването е форма за възпитание в дисциплина и труд, това развива подрастващите и те израстват физически и психически здрави, отбеляза Георгиев. Футболната легенда на Ботев Пловдив Костадин Костадинов изтъкна социалните функции на най-популярната игра в света и открои своите ангажименти като бъдещ депутат. Как Пловдив да си върне славата на град на спортните легенди – обсъждаха участниците.

На продължилата два часа среща не бяха премълчани и темите за спортните бази, в т. ч. и Стадион Пловдив, проблемите на клубовете и федерациите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай