Социолог пое ГЕРБ-София

Социолог пое ГЕРБ-София | StandartNews.com

Социолог ще седне в лидерския стол на ГЕРБ София. Късно във вторник изпълнителната комисия на партията утвърди административния секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов за областен координатор в София. Това стана след като очаквано бившият шеф са Столичния общински съвет Андрей Иванов подаде оставка и от партийния пост, а председателят на партията Бойко Борисов я прие.

Цветомир Паунов е в ГЕРБ от основаването на партията, познава структурите и е участвал в подготовката и организацията за явяване на ГЕРБ на всички избори досега. От ГЕРБ подчертаха, че Паунов е в отлична комуникация и работи много добре с кмета на София Йорданка Фандъкова.

По-рано през деня като евентуален наследник за партийния пост на Иванов се завъртя точно името на столичната кметица. "Не обмислям такава възможност, не е обсъждано с мен", отговори кратко Фандъкова. Същия отговор даде и другият посочен като подходящ - депутатът Александър Ненков, който е и координатор на 23-и Многомандатен избирателен район (МИР) - София. Запознати припомниха, че в началото на годината името на Андрей Иванов бе забъркано в незаконно придобиване на имоти. И той напусна сам председателския стол на СОС.

По-рано във вторник от пресцентъра на ГЕРБ бе разпространено и писмото му с мотиви за оставката. Като причини той изтъква именно натрупаните негативи и спекулациите по негов адрес. Подалият оставка Иванов обясни, че е избрал точно сега момента, тъй като предизборната кампания е далеч, но наближи ли, той отново ще бъде обект на "инсинуации от политическите противници".

От партията на Яне Янев веднага разпространиха съобщение, че "приемат като своя заслуга подадената оставка". Червеният общински съветник Георги Кадиев също обяви във Фейсбук, че по време на кандидаткметската си кампания е предрекъл свалянето на Иванов от поста. Любопитното е, че файлът с мотивите за напускането на Иванов е създаден на 26 ноември. А официалната дата в текста е 27-и. Досегашният шеф на ГЕРБ-София завършва писмото си с благодарност към съпартийците си и пожелава на организацията успех на изборите. ГЕРБери не отписаха веднага Иванов от политическата сцена. И намекнаха, че съпартиецът им може да влезе в битка за парламентарните избори догодина. Цветомир Паунов е административен секретар на ГЕРБ от 2007 година. Сочен е като един от хората, работили най-активно за създаване структурите на партията в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай