Социолог с присъда! Коя партия падна в блатото с крокодилите

Димитър Ганев пък измери щетите за Промяната

Социолог с присъда! Коя партия падна в блатото с крокодилите | StandartNews.com

„Виждам едно неизмеримо щастие. Хората са безкрайно щастливи от това, което се случва, защото рядко се наблюдават подобни лупинги в политиката – две партийни групи се бореха на изборите, след което плеснаха с ръце и се прегърнаха. Няма крокодили вегетарианци, а ние имаме пред себе си едно блато с много крокодили. Не ние проблем правителството, а в парламента и в една безкрайна безпринципност и самозабравяне“. Това коментира социологът Кънчо Стойчев в предаването „120 минути“. Той и политологът Димитър Ганев направиха анализ на политическата ситуация след избора на кабинета „Денков-Габриел” във вторник.

"Щета няма как да няма и за едните, и за другите. Въпросът е какъв ще е мащабът за първата и за втората. Струва ми се, че коалицията ПП-ДБ ще е по-тежко ударена, защото тяхното основание за съществуване беше да се прекрати моделът ГЕРБ, да не се допуска ГЕРБ във властта. При ГЕРБ щетата ще бъде по-малка. Борисов в дните преди изборите даде да се разбере, че се отива към форма за преговори с ПП-ДБ", каза Димитър Ганев.

Той коментира и конструкцията на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. „ПП и ДБ ясно си дадоха сметка, че ако не стане тази конструкция се отива на нови избори. Новите избори за тях бяха лош сценарии, защото дистанцията им с ГЕРБ щеше да се увеличи, те щяха да са в по-лоша преговорна позиция. ГЕРБ видяха няколко позитива за себе си. Излизат от политическата изолация. ГЕРБ излиза без съществени конкуренти на местните избори“, каза Ганев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай