Вторник,

Социалисти пишат на Нинова: Ходи си във Варна!

От: СТАНДАРТ -
Социалисти пишат на Нинова: Ходи си във Варна!
A
A
A

Шефове на районни организации на БСП в София призоваха лидерката си Корнелия Нинова да стане депутат от Варна. Те й написаха писмо, в което настояват да освободи място в столицата за представител на хората, които са работели ден и нощ за избирането й като народен представител от 25 МИР София.

"Уважаема другарко Нинова, резултатите от проведените предсрочни парламентарни избори на 11 юли 2021 г. отредиха "БСП за България" да има двама народни представители от 25 МИР София. Това се Вие в качеството на водач на листата и представител на гражданската квота", пишат шефовете на районни структури на червените. И допълват: "По този начин социалистите от районите, съставляващи 25 МИР, няма да бъдат представени в следващото Народно събрание, въпреки положения от тях труд по време на кампанията.".

"Ние, председателите на районни организации от 25 МИР, считаме за правилно да имаме наш представител в 46-ото Народно събрание. Надяваме се да имате предвид и да обмислите внимателно решението, което предстои да вземете, а именно - дали да бъдете народен представител от 25 МИР или от 3 МИР във Варна", пишат социалистите.

Писмото е подписано от шефовете на партийни организации в "Овча купил", "Връбница", "Люлин", "Надежда", "Банкя", "Нови Искър" и "Илинден".

Председателите на БСП в районните организации от 25 МИР в София написаха писмо до лидера на партията Корнелия Нинова, в което настояват тя да влезе в парламента от Варна, където беше също водач, защото столичните социалисти от техните райони нямат представителство в новото Народно събрание.

Надяваме се да имате предвид тази наша позиция, се казва в писмото, с което „Труд“ разполага.

Втори в 25 МИР след Нинова бе проф. Минчо Христов, който е от гражданската квота и влиза в новия парламент.

Ако Нинова се съобрази със социалистите, то от 25 МИР депутат ще бъде също и Станислав Младенов. Така обаче от Варна няма да влезе Филчо Филев, който също е трети след Борислав Гуцанов. Филев беше два мандата кмет на Провадия.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички