След среща с Асен Василев! Йордан Цонев с голяма новина за бюджета

Ето кога тръгва най-важната процедура в парламента

След среща с Асен Василев! Йордан Цонев с голяма новина за бюджета | StandartNews.com

С финансовия министър е уточнен график за приемането на Бюджет 2024 г. Това каза на брифинг пред журналисти председателят на Бюджетната комисия Йордан Цонев след среща в парламента с финансовия министър Асен Василев.

Бюджетът за 2024-та ще влезе за обсъждане в пленарната зала следващата седмица, а утре започва разглеждането на предложенията за промени в данъчните закони.

Срещата е само ден, след като от ГЕРБ се заканиха да бойкотират предложените от МС законопроекти заради опита за политическото според тях уволнение на директора на "Пирогов".

Асен Василев отрече да е коментирал вчера в телефонен разговор с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че казусът с оставката на директора на "Пирогов" е глупост:

"Това, което се обадих вчера да кажа на господин Борисов е, че няма как бюджетът на държавата да стане заложник на независимо кой шеф на болница.

И че моето лично мнение е, че ако един министър не може да си осигури подкрепа за политиката, която провежда, най-правилното нещо с този министър е да си подаде оставката. Пак казах, не е моя работа да му я искам".

Председателят на бюджетната комисия в парламента от ДПС Йордан Цонев заяви, че с финансовия министър е уточнен графикът на приемането на бюджета за следващата година: 

"Не сме дискутирали нищо конкретно по бюджета и по данъците, защото вече сме го дискутирали в детайли, а дискутирахме само графика и стартирането на процедурата", уточни Йордан Цонев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай