Слави запали пожар! Какво кроят депутатите

Свързано е с местенето на парламента

Слави запали пожар! Какво кроят депутатите | StandartNews.com

Слави Трифонов остана верен на себе си, като цветущо коментира с недоверие смяната на сграда за депутатите. Постът получи над 1000 лайка в първите 15  минути от публикуването:

"От няколко дни си задавам въпроса: Aбе тези от некоалицията защо искат да местят Парламента? Историческа сграда, красива, легендарна, журналистите имат достъп. Защо трябва да се местят в бившия партиен дом? Тази история с ремонта е блъф. А и той може да бъде осъществен докато са в отпуска.

И реших да проуча този въпрос. Винаги има хора, които приказват повече. И това, което разбрах ми се стори адски логично. Всъщност, некоалицията се страхува от народната любов. Сегашният Парламент е уязвим, стои гордо и самотно на жълтите павета и отвсякъде може да влезе народна любов.

Пример 1997 година - правителството на Жан Виденов. Докато бившият партиен дом е добре защитен отвсякъде и може лесно да бъде охраняван от малко полиция. Има 4 изхода и евентуално подземни, но за тях само съм чувал, не съм сигурен. Но, така или иначе, сградата е добре охранявана, депутатите могат лесно да бъдат изведени от там, журналистите са натикани в една кочина с телевизори,

. Решат ли хората да те обичат, няма да ги спре бял автобус, сграда или каквото и да било и те ще те докопат и ще те любят до скъсване. Стига да пожелаят, разбира се. Така че, от това местене на Парламента няма голям смисъл освен този, че от некоалицията ще се изсмеят в лицето на журналистите."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай